Pienetkin toiveet ja haaveet kalenteriin

Tämän kevään aikana olen saanut vetää useamman taidetyöpajan, jossa erilaisten taidemenetelmien ja taiteiden välisten siirtymien kautta osallistujat ovat voineet samaan aikaan sekä heittäytyä löytämään, että pysähtyä vain tekemään ilman minkäänlaisia tavoitteita. Sitähän itse kutsun usein leikkisästi vaikeimmaksi osaksi, että vain irrotettaisiin kaikista tavoitteista, ja hetken aikaa vain katsottaisiin mitä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään. Aina taiteen äärellä kuitenkin tapahtuu. Välillä isojakin juttuja.

Pysähtymisten äärellä omat toiveet ja tarpeet nousevat usein esiin. Kerrankin on aikaa kuulla niitä. Monesti olen kevään aikana kuullut sitä miten ihminen huomaamattaan voi käyttää hieman enemmän voimavaroja mitä on. Väsyneenä on myös vaikea muistaa mitä tarvitsee, ja mistä sitä iloa ja energiaa kertyy. Se on täysin ymmärrettävää. Väsyneenä yritämme vain selvityä.

Tämä kesäaika voisi olla hyvää aika pienimuotoisesti pohtia ja suunnitella mikä sitä elämän iloa tuottaa, ja miten sitä haluaa vaikka taas syksyn tullen arkeensa sisällyttää. Aina ei ole mahdollista isoihin repäisyihin, eikä ole tarvettakaan, vaan aivan pienetkin jutut kalenterissa voivat olla niitä merkityksellisiä. Hyviä kysymyksiä esittää itselleen voisi olla vaikka:

Mitä itselleni tarpeellista voin tehdä edes kerran viikossa?

Mikä on mahdollista minulle kerran kuussa?

Kaksi kertaa vuodessa haluan…? Jotta tämä onnistuu, minun pitää…?   

Nämä muodostuvat toiveet ja asiat on hyvä merkata vaikka paperikalenteriin. Yllätyksiä ja suunnitelmien muutoksia tulee aina, mutta jos meillä on pienempiä juttuja useammin kalenterissa, niin voi olla, että vähitellen yhä useampi niistä myös toteutuu, ja saamme hiljalleen taas ohjattua oman hyvinvointimme paattia oikeaan suuntaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: