Noorasta


Valmistuin toukokuussa 2021 paremman palautumisen ja stressinhallinnan valmentajaksi Villa Mandalasta. Päätyönäni työskentelen viestintäalalla, mikä on usein hektistä ja vaatii vastapainokseen rauhoittumista. Olin jo pitkään pohtinut, miten voisin kartuttaa osaamistani ihmisten voimavarojen tukemisessa ja auttaa toisia kiinnittämään huomiota omaan jaksamiseensa. Koulutuksesta sain työkaluja käytännön valmennustyöhön sekä ymmärrystä siitä, miten kehon ja mielen välinen yhteytemme toimii.

Opinnot vahvistivat myös ajatustani siitä, että yhä useampi tarvitsee säännöllistä tukea palautuakseen arjessaan paremmin, ja monen stressinkuormitus on kovempaa kuin mitä he itse ensin arvioivat. Oli arvokasta päästä opintojen aikana näkemään ja kokemaan, miten konkreettisesti asiakkaiden kuormitus näkyi helpottuvan, kun omaan palautumiseen kiinnitettiin yhdessä huomiota.

Palautumisvalmentajan oppien lisäksi käytän mielelläni myös toiminnallisia taideterapiamenetelmiä, joissa työkaluina on esimerkiksi musiikki, draama, liike tai maalaaminen. Taidepohjaisten menetelmien vahvuus on se, että ne tarjoavat keinoja käsitellä tärkeitä asioita muuten kuin puhumalla – kaikesta ei ole helppo puhua, ja aina se ei ole tarpeellistakaan. Taidepohjaiset menetelmät jättävät tilaa kokemiselle, ja käsillä tekeminen ja liike vahvistavat kehon ja mielen välistä yhteyttä.

Asun Lohjalla, ja kotonani on pieni harjoitusstudio erillisessä rakennuksessa. Järjestän tunteja ja valmennuksia myös etänä. Vapaa-ajalla liikun paljon luonnossa borderterrierimme Unton kanssa, jonka voit välillä bongata somekanaviltanikin. Nautin vapaa-ajalla myös kulttuurista, kirjoista, teatterista ja näyttelyistä.

Ohjaajana tehtäväni on auttaa oivaltamaan palautumisen merkitys ja tukea valmennettaviani, jotta he tuntevat olevansa tärkeitä ja ansaitsevansa hyvinvointia.


Opintoja 

  • Valmistuin palautumisen ja stressinhallinnan valmentajaksi Villa Mandalasta vuonna 2021. 
  • Olen opiskellut ekspressiivisen taideterapian 1. vuosikurssin Muurlan Opistossa ja opiskelen parhaillaan 2. vuosikurssia. 
  • Vuonna 2019 suoritin NLP Masterin Pekka Innasen luotsaamana. NLP eli neurolingvistinen ohjelmointi on ajattelutapa ja toimintamalli, joka auttaa ihmisiä kehittämään osaamistaan ja käyttämään sitä eri tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla. 
  • Organisaatiodramaturgian perusopintoja opiskelin vuonna 2019. Kouluttajana oli dramaturgi ja työnohjaaja (STOry) Helena Ihala. 
  • Osallistuin Lapinlahdessa järjestettyyn Tanssi- ja liikeateljeehen. Opettajana toimi Carola Haaparinne, Tanssinopettaja (Teak), Somatic Movement Educator sekä taideterapeutti. Kantavana teemana oli Keho ilmaisun välineenä (90 h). 
  • Olen tutustunut fokusoinnin perustaitoihin Maria Hakasalon johdolla. Fokusointi on kehotietoisuuskäytäntö, jolla on sekä filosofinen että tieteellinen perusta. Fokusointi perustuu luontaiseen, joskin usein unohdettuun taipumukseemme kuunnella kehoamme. 

Kuulen sinusta mielelläni! Otathan matalalla kynnyksellä yhteyttä.